Lola Faith Lily

Lola - for the strength despite sorrow
Faith - for believing in what i'm not seeing
Lily - for the innocence and the purity

onsdag den 14. december 2011

Opskrift: Vaniljekranse



Denne opskrift for vaniljekranse er originalt
fra min bager og konditorhåndbog, så det er ikke min egen. Jeg har dog ændret lidt i den, for forbedrings skyld. 



Oprindeligt bruges margarine til opskriften, men jeg bruger usaltet smør. Det er selvfølgelig dyrere, men det smager meget bedre!

De originale opskrift laver en enorm potion, så jeg har halveret  den. Der kommer ca. 200 eller flere vaniljekranse (afhængigt af hvor små du laver dem) ud af følgende opskrift.

Forvarm ovnen på 180 grader (varmluft)

250 gram smør - stuetemperatur
175 gram sukker
30-35 gram vaniljesukker
50 gram æg
375 gram mel


Alle ingredienser blandes sammen til en ensartet dej. Det kan sagtens gøres i hånden. Dejen skal være fast, men ikke tør. 

Beklæd en bageplade med bagepapir, før du begynder at udsprøjte vaniljekransene.

Til at sprøjte vaniljekransene ud kan du enten bruge en kødhakker med stjerneskive, eller en tryksprøjte til småkager (hvor du enten bruger skiven med én stor stjerne, eller den med tre små).


 
Jeg brugte en tryksprøjte fordi jeg synes, at det er nemmest. Hertil brugte jeg skiven med tre stjerner, og fik så 3 lige, små strimler, som jeg hurtigt kunne lappe sammen. (Jeg bruger kun 2/3 af strimlen så jeg får mini-kranse, eller bliver kransene skrøbelige ift. tykkelse og længde)


 Bemærk: Du kan ikke bruge en udsprøjtningspose, da dejen er for fast til det. Du får krampe  i hånden før du er nået halvvejs.

Skær strimlerne ud i den længde du ønsker, og lap enderne sammen, så du får en vaniljekrans.




Det er super nemt, og det smager hundrede gange bedre end de færdigkøbte.

Vaniljekransene afbages på midterste rille, og afbages til de er lysgyldne, så du må selv holde øje med hvor længe de skal bage. 

Når kagerne kommer ud af ovnen, skal de køle af, før du tager dem af, ellers falder småkagen fra hinanden, da den stadig er blød.


Og vupti! Så er der vaniljekranse :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar